L’AE Prat referma el bon inici amb la primera victòria al Sagnier

Un golàs antològic de Julen Álvarez dona la victòria a un Prat que confirma la seva bona arrencada / Els potablava van poder sentenciar abans; el Vilassar va tenir un travesser a l'afegit
Dilluns, 16 setembre 2024 · 12:06 hores General

General

Ja són 6 punts de 6. Sense fer massa soroll però amb acreditada solvència i arguments convincents. Partido a partido. A lo bajini. El Prat en 2 setmanes ja ha allunyat part dels núvols que el perseguien abans que arrenqués el campionat. A l’estrena a casa els potablaves van superar un sempre enganxós Vilassar. Només la falta d’encert va evitar un resultat més ample. Només el gol de postal de Julen Álvarez va desencallar el resultat a favor d’un equip que necessita de manera urgent afinar de cara a porteria. D’aconseguir-ho, llicència per a somiar i gaudir.

El Prat, de menys a més

Potser el Prat no va aconseguir l’escenari desitjat durant els primers 10 o 20 minuts. El Vilassar, ferit i amb molts canvis en defensa respecte a la temporada passada, d’ensomni, va sortir amb la intenció clara de forçar i castigar les pèrdues del Prat. Un parell de recuperacions maresmenques van estar a punt de desembocar en ocasions clares, però la defensa i Pablo van saber corregir a temps.

Un intent de Julen va ser l’excepció en aquest primer tram, pero a partir del 25, les ocasions pratenques van començar a arribar una rere l’altra: Lamelas, dins l’àrea, posa a prova Baño que refusa; Miguel, en la acció posterior, envia fora per poc. Ho va intentar novament Miguel Fernández, amb la confiança del doblet de la primera jornada, però Baño va detenir, així com amb una centrada-xut de David Adán. Ja a l’afegit, Javi García va amenaçar amb un llançament des de la frontal que va acabar al lateral de la xarxa.

Presència ofensiva i gol de la jornada

Si el Prat va marxar amb una tendència positiva, aquesta es va reforçar encara més a la represa, on va anar a ritme d’ocasió cada 2-3 minuts: Álex Baño (que va fer un bon partit, sense premi) va desviar xuts de Miguel Fernández i Coro en dues ocasions. Als 10 minuts de la segona, Julen Álvarez rep en curt, prop del vèrtex, i va guanyant el balcó de l’àrea amb petites conduccions. Els defensors del Vilassar encara lamenten el moment en què van deixar el ‘7’ potablava aixecar el cap i veure’s amb marge per carregar un llançament potent, amb un efecte diabòlic, col·locat a la mateixa creueta. L’espera per veure el seu primer gol amb el Prat ha pagat la pena.

El Prat va seguir, voraç, a la recerca de més gols. Pero entre l’encert de Baño i la pobre presa de decisió als darrers metres van evitar el segon. Les opcions es succeïen sense èxit, però especialment dolorós va ser l’acte de generositat de Gustavo Reinke, acabat d’entrar, que va voler entregar el gol en safata a un Javi Garcia que quedava encara un pèl massa lluny de l’acció. El Vilassar, sempre dempeus, en va tenir alguna: un xut d’Oriol Molins a boca de gol que va salvar Héctor Rodríguez amb el cos, i sobretot, una falta directa al minut 95 de Raúl Pérez que va acabar al travesser. Deia Pablo, en directe, dos minuts després, que tant de bo hagués anat un pam més avall, que així l’hauria detingut ell. Una confiança contagiosa per afrontar la setmana vinent el primer gran repte. El Congost i el Manresa (dissabte, 18:30, des de les 18:00 al 91.6FM i elprat.radio) esperen.